International Brunch

Hej!
Idag ordnade skolan något som kallas för "International Brunch", vilket är när hela skolan samlas för att smaka på olika saker från hela världen. Eftersom jag är tvungen att göra Community&Service, så fick jag stå vid ingången och hälsa alla glada barn välkomna, och sedan visa på en karta vart dom skulle gå. Vad ingen tänkte på var att maten tar slut ganska fort, så efter en halvtimma när jag fick ta en liten rast fick jag nöja mig med en torkad fisk från Island. Förutom torkad fisk och några månkakor så fanns det i stort sätt ingenting kvar att äta. Sveriges bidrag ska ha varit riktigt bra dock, vad jag har hört så fanns det både köttbullar och kakor och annat smarrigt. men eftersom jag kom en halvtimma för sent, så fanns det bara lingonsylt, brunsås och några smulor av polkagrisar kvar.
(Yung Li ville att jag skulle smaka en kinesisk månkaka... vilket är i grund och botten ett misslyckad muffins som är fylld med kinesiska grejer. Det är inte alltid självklart vad dessa månkakor innehåller. Inte ens Yung Li visste vad den gröngula smörjan var för något som månkakan var fylld med. )
Sedan kom det faktiskt fram några barn som kände igen mig från när jag var guide i spökhuset i höstas och när jag lekte korean i skolans uppsättning av "OurSpace" som visades strax innan jullovet. Jag tvingade på dom några autografer och gav dom några polkagrisar jag knyckte tidigare som tack. Sedan stod vi och pratade gamla minnen en stund, och helt plötsligt hade jag stått där i mina fyra timmar och fick lämna skolan.
Lyckligtvis så var jag inte den enda som var hungrig efter skolans brunch, så vi stack iväg till Starbucks och köpte upp hela deras sortiment av kakor och muffins.
Något jag har lärt mig till nästa International Brunch är i alla fall att nästa gång ska jag inte komma dit för att jobba, då ska jag äta frukost!

Kinamat

Hej!
Något som jag tycker är roligt med Kina är att det finns så många olika maträtter att testa. Det finns maträtter i alla olika smaker och former och oftast är det ganska så goda grejer också. Dock är det inte alltid man vet om det är biff, kyckling, råtta eller tofu som man får på tallriken.
Något annat som jag lärt mig när det gäller maträtter är att små runda bollar inte är särskilt goda. Jag och Hans har som vana att köpa riktigt kinesiska maträtter av olika slag varje gång vi går förbi en kiosk eller någon tant med en grill vid vägkanten. Fråga mig inte varför, men något som är väldigt populärt är tydligen fiskbollar. Det är något som ser ut som en pannkakssmet som ska hällas ner i ett konstigt våffeljärn... och efter 20 sekunder har smeten stelnat och blivit till små bollar. Efter det dränker man bollarna i malda fiskdelar, majonäs och något som jag misstänker är sågspån. Både jag och Hans var överens om att kineserna får ha sina fiskbollar för sig själva.
Sedan finns ju också kinesiska köttbullar. Jag vet faktiskt inte varför jag och Hans köpte några, eftersom dom varken ser goda ut, luktar speciellt tillfredsställande eller har en smak som ens påminner om svenska köttbullar, men vi köpte några i alla fall, och efter ett tag antydde en kinesisk klasskompis på ett mycket försiktigt sätt att det troligen var några helt andra bollar som vi hade köpt, som troligen suttit på en get eller något annat stackars djur och sedan blivit kokade i olja för att få den där delikata gråa looken.. Det tog ett tag innan jag och Hans lyckades lista ut vad hon menade, och efter att ha spottat ut det vi inte lyckades svälja så gick vi till Starbucks och försökte glömma alltihop genom att hälla i oss Frappuchinos.
Ikväll blir det stekt ris till middag!

Hong Kong

Hej!
Igår åkte jag och några av mina kompisar till Hong Kong. Eftersom vi ville vara i Hong Kong så länge som möjligt så åkte vi från Kina redan vid 9-tiden på morgonen. Det vi inte hade planerat var bara att det inte bara var vi som skulle över gränsen. Det tog oss över en timme att få första stämpeln i passet som bevisar att man lämnat Kina, och sedan var det en ännu längre kö för att komma in till Hong Kong. Allt som allt tog det runt tre timmar innan vi klev av bussen vid Hong Kong centrum.
(För att lämna Kina ska man alltså till diskarna där borta vid den blåa skylten. Eftersom poliserna måste kontrollera passen flera gånger per kines så kan ni nog förstå att det tar en stund. Det blir inte bättre heller att kineserna trängs för att komma fram fortare)
Nåväl, vi kom fram till Hong Kong till slut.
Sedan vandrade vi runt på gatorna och tog bilder på allt roligt som vi såg. Efter några timmar kom vi fram till att vi skulle försöka hitta en bio, och efter nästan en timmes letande hittade vi en liten biograf där dom visade någon film som heter "Love and other drugs". Tyvärr fanns bara platser kvar längst fram på vänster sida, så medan alla andra kollade på filmduken hade jag och Hans en perfekt översikt över en papperskorg och en blinkande Exit-skylt. Flo och Guil tyckte i alla fall att filmen var bra, så jag får väl lita på deras omdöme.
Vi mötte också en jättepanda som stod i ett gathörn och såg deprimerad ut, så vi tog en bild.
Hong Kong är verkligen ett roligt ställe. Fast ibland är det lite väl många människor bara, så på sätt och vis är det skönt att vara tillbaka i Shenzhen igen.

Godkänt i Biologi!

Ville bara dela med mig av glädjen!
Att få godkänt på ett biologiprov på QSI är alltid lika roligt, även om man faktiskt bara var ett halv poäng från IG...

Torsdag

Hej!
Vanligtvis så hatar jag torsdagar på QSI eftersom dagarna är långa, lärarna är sura och vi oftast får pizza till lunch, men idag så hände något som jag aldrig varit med om förrut... jag har haft håltimme hela dagen!
Vår första klass var biologi, och Mr. Sedlacek var lite trött efter jullovet han också, så idag lämnade han ut olika provresultat till oss och om vi fick ett P så var vi tvungna att rätta svaren. Lyckligtvis fick jag godkänt och hade håltimme. Under litteratur-klassen var läraren borta så vi ägnade oss lektionen till att hacka skolans trådlösa uppkoppling och spelade spel.
Efter lunchen skulle jag ha spanska, men även där var läraren borta och vi fick se en film istället. Ska jag vara helt ärlig tror jag att vi tittade på fel film, eftersom den både innehöll blodiga avrättningar, halshuggningar, ett tjugotal olika och kreativa namn för könsorgan och främst av allt... den var inte på spanska!
Under datorkunskapen orkade läraren heller inte hålla någon lektion, så vi satt för det mesta och sökte på roliga ord på Google.
Det här måste vara det första gången jag har spenderat en heldag på QSI och inte gjort ett endaste dugg! :)

Tillbaka i Kina!

Hej!
Nu vet jag att jag varit dålig på att skriva igen. Ska försöka bättra mig på det.
Nu har jag i alla fall kommit tillbaka till Kina igen. Tillbringade lite över två veckor i Sverige under julen och helt plötsligt skulle skolan börja igen och jag var tvungen att sätta mig på ett plan tillbaka till Kina.
Nu har skolan kommit igång igen, och jag försöker sova så mycket som jag bara kan på lektionerna för att ställa om dygnet så fort som möjligt. Lyckligtvis är det snart helg igen!

RSS 2.0