Hong Kong

Hej!
Igår åkte jag och några av mina kompisar till Hong Kong. Eftersom vi ville vara i Hong Kong så länge som möjligt så åkte vi från Kina redan vid 9-tiden på morgonen. Det vi inte hade planerat var bara att det inte bara var vi som skulle över gränsen. Det tog oss över en timme att få första stämpeln i passet som bevisar att man lämnat Kina, och sedan var det en ännu längre kö för att komma in till Hong Kong. Allt som allt tog det runt tre timmar innan vi klev av bussen vid Hong Kong centrum.
(För att lämna Kina ska man alltså till diskarna där borta vid den blåa skylten. Eftersom poliserna måste kontrollera passen flera gånger per kines så kan ni nog förstå att det tar en stund. Det blir inte bättre heller att kineserna trängs för att komma fram fortare)
Nåväl, vi kom fram till Hong Kong till slut.
Sedan vandrade vi runt på gatorna och tog bilder på allt roligt som vi såg. Efter några timmar kom vi fram till att vi skulle försöka hitta en bio, och efter nästan en timmes letande hittade vi en liten biograf där dom visade någon film som heter "Love and other drugs". Tyvärr fanns bara platser kvar längst fram på vänster sida, så medan alla andra kollade på filmduken hade jag och Hans en perfekt översikt över en papperskorg och en blinkande Exit-skylt. Flo och Guil tyckte i alla fall att filmen var bra, så jag får väl lita på deras omdöme.
Vi mötte också en jättepanda som stod i ett gathörn och såg deprimerad ut, så vi tog en bild.
Hong Kong är verkligen ett roligt ställe. Fast ibland är det lite väl många människor bara, så på sätt och vis är det skönt att vara tillbaka i Shenzhen igen.

Kommentarer
Postat av: Kina

Saknar Kina väldigt mycket :/

2011-08-25 @ 11:06:17
URL: http://www.resatillkina.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0