Sverige

Hej!
Ikväll så åker jag till Sverige igen. Det ska bli riktigt kul!
Vi åker till Hongkongs flygplats ikväll och kommer till Sverige tidigt imorgon. Flygresan tar ungefär 12 timmar, så nu måste jag ladda iPhonen med lite musik och packa ner en Kalle Anka Pocket i handbagaget.
Ha det bra!

Åska

Hej!

Just nu är det oväder här i Shenzhen!
Blixtarna flyger över himmelen och lyser upp hela den svarta natten. Dessutom regnar det kraftigt, så idag går det inte att sitta ut på balkongen.





Så nu hade jag nog tänkt att dra ut kontakerna ur väggarna och läsa en god bok... eller titta på några avsnitt ur "How I met your mother", ifall datorn har tillräckligt med batteri!

Godnatt!

Nihowma igen!

Hej!

Nu har sommaren verkligen hittat hit igen. Solen skiner och alla kineserna är lite extra glada... precis som tanten här under är!



Jag är också lite extra glad eftersom att jag har gjort klart alla mina kurser på min distansskola Korr, så från och med nu så kan jag tillbringa hela dagarna nere vid poolen och dricka kokosnötsmjölk.

Det enda som är dumt med att sommaren är här är att myggorna börjar komma igen. Det spelar ingen roll att man bor på 28:e våningen, har man öppet fönster på kvällen så vaknar man nästa morgon med stora myggbett på benen.
Men annars så finns det inget att klaga på.

Sedan är det också bara en vecka kvar innan jag åker till Sverige igen. Då blir jag i Sverige i ungefär tre veckor innan jag och en kompis åker ner hit till Shenzhen igen. Det ska bli kul!

Ha det bra!







Kinesisk hårdrock!

Hej!

När vi var i Guilin för ett tag sen så fick jag syn på en kinesisk gammal man som bestämde sig för att sjunga lite för oss. Så medan han sjöng så stod vi och njöt av hans fina sång. Nedanför har ni ett litet smakprov!
Jag la även till sångtexten så att ni allesammans kan sjunga med!


Kineser solar inte!

Hej!

När det är soligt och varmt i Sverige så är det ju inte för ovanligt att människor lägger sig på badstränder eller på gräsmattor och solar. Det ser man dock inte i Kina. Tvärtom så försöker kineserna att undvika solen så mycket som det bara går. Oftast så ser man kineser som går runt med paraplyer, även om solen gassar och det inte finns ett enda regnmoln i närheten. Kinesiska människor tycker nämligen att det är snyggare ju ljusare man är i huden, så därför säljs det ofta sololja och solskydd som innehåller blekningsmedel.
Är inte kineser söta ibland?


Sommaren är här!

Hej!
Nu har sommaren äntligen kommit på allvar! Idag var det +29 grader i solen!!!

Äntligen är det skönt att gå utomhus igen. Alla kineser tycker också att det är härligt, för på gräsmattorna mellan palmerna så trängs kineserna för att kunna flyga drakar och äta picnic.
Flygande drakar är något som kineser tycker är väldigt roligt. Jag har inte riktigt förstått själva poängen med att flyga drake, men jag är glad för kinesernas skull att dom hittat en sysselsättning som passar dom.



Poolen som vi har utanför huset har också öppnat igen, så jag brukar istället hålla till där nere. Dom första dagarna är det förresten gratis att bada i poolen, så jag får passa på så mycket som möjligt innan dom börjar ta betalt igen!
Vad härligt det är med sommaren!


RSS 2.0