Tillbaka snart igen!


Hej!

Nu är jag och Martin i Sverige igen. Dom här två veckorna som Martin och jag har tillbringat i Kina har verkligen gått fort. Nu ska jag vara här i Sverige under sommaren, så under juli tar jag en paus från bloggandet. Men var inte oroliga, i augusti börjar jag igen och då får jag hitta på nya roliga saker att skriva om i Kina.
Ha en skön sommar!


Kinesiska delikatesser

Hej!

När vi var i Beijing så råkade vi gå förbi någon marknad där några kineser stod och sålde delikatesser på pinne.
Nu ska jag vara helt ärlig och erkänna att jag faktiskt inte smakade på något som kineserna sålde, men jag hoppas att ni förstår varför när ni ser bilderna.

Här nedanför kunde man till exempel köpa sjöstjärnor och andra havsdjur.


Var man bara lite småsugen så kunde man köpa lite "Snacks" istället.
Vad jag har förstått så ska skalbaggar och kackerlackor ha en smak som påminner om valnötter.









Kinesiska Muren!

Hej!

Äntligen var vi här. Efter nästan ett helt års väntan så har vi äntligen besökt Kinas mest omtalade turisattraktion. Jag talar naturligtvis om (ifall ni inte läste rubriken på mitt inlägg) den kinesiska muren!



Vi gick som sagt upp väldigt tidigt imorse för att sätta oss i en bil som körde oss ut mot muren. När vi kom fram så började det naturligtvis att regna men det stoppade inte oss ett dugg. För att komma upp till muren så var vi tvungna att ta en skidlift upp för ett berg, och på toppen så kunde man se hur något mur-liknande kringlade sig bort mot horisonten i dimman... efter ett tags gissande så antog både jag och Marin att det troligtvis var den kinesiska muren som vi tittade på.



Guiden började genast prata om tegelstenar eller något sådant och tyckte sedan att vi skulle gå fram och tillbaka på muren innan vi skulle åka ner igen.

(Här pratar guiden om hur man limmade ihop stenarna med en smet gjord av äggskal... eller något sånt!)


Sedan tog vi en promenad längs muren. Tyvärr regnde det även här, men det gjorde inte upplevelsen mindre häftig för det. Det fanns även branta trappor att gå uppför, så det var även som konditions träning att gå längs muren.
Kolla vad stolt jag var när jag hade kommit upp till första vakttornet!



Några kinesiska tanter ville också att vi skulle bli fotade med några roliga kina-mössor. Förlåt Martin, men jag orkade inte sätta en glad gubbe framför ditt ansikte. Som plåster på såren så bjuder jag dig på en påse Skittles imorgon!



Något som var synd dock var ju vädret. Att det regnade gjorde inte så mycket, men dimman gjorde att det var svårt att se särskilt långt. Någonstans i dimman ska man i alla fall kunna se den kinesiska muren, så har ni bra fantasi så kan ni låtsas att ni ser den kinesiska muren någonstans i bakgrunden.



Den kinesiska muren var i alla fall riktigt häftig att besöka och jag är glad att jag äntligen fick chansen att komma dit. Jag kan bara hålla med om att den kinesiska muren var otroligt sevärd och jag tycker att alla som någon gång kommer till Kina borde ägna sig några timmar åt att besöka muren. Men har man inte tid att resa till Beijing för att kolla på muren kan man alltid googla fram bilder istället. Ha det bra!


Den förbjudna staden DEL 2

Hej!
Idag var vi i den förbjudna staden igen. Vi hade gått upp extremt tidigt imorse för att åka till den kinesiska muren, och var klara någon gång efter lunch, så vi gick förbi den förbjudna staden igen, som idag hade öppet!





Det är svårt att förstå hur stort det är innuti den förbjudna staden. Att gå igenom staden tog fyra timmar, och då hann vi ändå inte se alla olika gårdar och rum. Gårdarna och husen bara fortsatte hur långt man än gick!

I vissa hus fanns också saker att titta på, såsom kejsarens tron, hans säng och andra saker som hade något med kejsaren att göra. Tyvärr så var det där som alla kineser samlades för att ta bilder, så det var väldigt svårt att komma fram för att få sig en titt. Fast jobbigast hade nog den här gamla tanten som var för kort och som inte nådde upp för att se kejsarens säng.



Efter att ha stått i flera minuter och trängt mig bland kineser så kom jag äntligen fram för att få ta mig en titt på kejsarens tron... Om ni tittar noga så kan ni nog se en bit av kejsartronen på höger sida av nästa bild.



Den förbjudna staden var otroligt häftig, och väldigt stor! Jag är riktigt glad över att vi gick hit idag igen så att vi fick se hur den såg ut innaför dom stora portarna.
Hit åker jag gärna igen!

RSS 2.0