Autumn Fair

Hej!

Idag var det Autumn Fair på QSI. Det är en dag för småbarn att komma till QSI för att leka lekar, tävlingar och annat roligt. Så fort jag fick höra att det skulle finnas ett spökhus så skrev jag genast upp mig som guide. Under fredagen höll vi på i flera timmar för att få hela femte våningen på skolan att få den spökliga känslan. Idag var det dags att spöka!



Med 24 spöken i olika läskiga kostymer, konstig spökmusik, spindlar och olika kroppsdelar som låg lite här och där på golven så fick barn följa efter mig när vi gick runt i rummen. Vi hade en tävling i spökgänget om vem som kunde få flest barn att börja gråta... och trots att jag var en guide i vanliga kläder med en ficklampa så var jag den som fick hela fem barn att börja gråta under mina fyra timmar som guide, och fick visa dom våra hemliga utgångar. Tydligen så skrämde jag slag på dom oskyldiga små barnen genom att stå vid ingången och se allvarlig ut, och innan jag öppnade dörren till spökhuset så berättade jag att det var extremt viktigt att dom följde efter mig, eftersom ett barn i gruppen innan hade försvunnit när hon gick iväg på egen hand. Efter det sparkade jag upp dörren, lät alla barn komma in i mörkret och pekade åt vilket håll dom skulle gå, innan jag försvann bakom ett svart skynke.

Så medan barnen undrade vart guiden hade tagit vägen så möttes dom av några spöken som buade dom till nästa rum.



Jag var också den enda guiden i spökhuset, och med tanke på hur många som står i kö för att komma in, och med tanke på att jag bara tog fyra barn åt gången, så kan ni säkert förstå att jag hade ganska mycket att göra under mina timmar som guide.



Blev några barn för rädda så ledde jag dom till killen i Scream-masken som sedan skrämde dom i rätt riktning för att komma till närmaste utgång. Det funkade faktiskt otroligt bra!


Tyvärr tvingades spökhuset stänga kvickt när någon blev sugen på att skrämmas på allvar, tog fram en brandsläckare och började spruta på gästerna.



Annars fanns det mycket skoj att göra på skolan. Allt från att kasta blöta tvättsvampar på lärare till att fiska efter godispåsar. Tyvärr så spenderade jag all min tid med gråtande barn på femte våningen, så jag hade bara 20 minuter rast när vi sprang runt för att fiska efter godispåsar eller hoppa i hopptornet.





Roligt var det i alla fall, och dessutom har jag fått ihop nästan 10 timmar av Communty & Service! Så jag är nöjd! :)


Zero Hour

Hej! :)

Imorgon händer det. Det som jag inte ville skulle hända. Imorgon händer det hemska Z:et!

...för er som inte har en aning om vad det hemska Z:et är för något, så är det ett annat ord för kvarsittning. Jag har haft skickligheten att klara mig undan Zero Hour under hela terminens gång... men idag hände det förfärliga! Tills idag hade vi tre läxor i Historia, och jag hade glömt att göra en av dom... vilket gjorde att Mr. king gav mig en guldbiljett till kvarsittning imorgon innan skolan. Så nu ska jag gå och lägga mig tidigt så att jag är pigg och glad imorgon när jag går på terminens första kvarsittning. Önska mig lycka till! :)



A William Production Films

Hej!

Under helgen fick vi uppgiften att redigera en film om något som vi tyckte var viktigt i våra liv. Min lärare Ms. Choi tyckte att jag skulle göra en film om en fotboll, men jag ville ta det ett steg längre. Jag gjorde en film där jag visade upp mitt gosedjur istället. Men eftersom jag älskar att redigera filmer så gjorde jag första delen av min film lite av en trailer av vad jag pysslat med under året. Så efter den här filmen så är jag numera känd på skolan som "movie-guy".

Så förhoppningsvis blir det inte lika svårt som tidigare att få ihop en grupp som vill spela in film. Men först måste jag komma upp med ett nytt manus som verkar bra!

(Till en redovisning redigerade jag den här filmen där jag satt och disskuterade med mig själv...)


(och som vanligt när jag gör något slutar det aldrig som man tänkt sig...)


(jag gjorde också en liten parodi på Charlie Chaplin)




(och ni som känner mig vet också att jag aldrig gör en film utan blod!) :)




Drama!

Hej!

Jag har kommit in i skolans drama grupp!
Det var riktigt kul att få komma med, eftersom jag har fått göra flera auditions och tävlade med många andra elever för att få min roll. Vi gör en uppsättning av en föreställning som heter "Our Town", och sedan gjort en egen version av "Our Space", så i slutändad kommer det väl heta "Our School".



Det handlar om några depremierande ungdomar som inte klarar av skolan eller livet. När jag skulle göra min audition för rollen som Evan (som är en ledsen liten krabat) så var jag hur nervös som helst. Vi var tvungna att lära oss en hel A4-sida utantill och skulle sedan läsa upp den och försöka göra det så trovärdigt som möjligt. När det väl var min tur och jag fick gå in i drama rummet där två lärare satt så gjorde jag mitt bästa för att se så ledsen ut som möjligt, och gjorde det så bra att jag fick rollen dagen efter, även innan alla hade gjort sina auditions.

Så nu har vi övningar 2 timmar varje dag ända tills julen. Idag var vi hemma hos Mr.King (drama läraren) för att se filmatiseringen av pjäsen, men filmen var så otroligt dålig att vi lovat varandra att försöka göra den lite roligare. Vi får se hur det går med det! :)

(Mr. King tyckte dock synd om oss efter att ha tvingat oss att titta på den där skräpfilmen som var lite över två timmar, att han beställde pizza till oss som plåster på såren. Sedan spelade vi "Fia med knuff" resten av kvällen.)



Mr King visade också vad han tänkt sig att scenen ska se ut som. Ingen verkar riktigt ha en klar bild ännu, men det kanske kommer senare. (enligt mig ser det mer ut som någon kinesisk variant av alfapet än en scen, men å andra sidan är jag ju inte "Stage Manager" så jag har ingen aning om vad dom kokar ihop. Vi får hoppas att det blir bra i slutändan!)  :)



Orkanen Megi

Hej!

Veckans stora nyhet i tidningarna och på skolan handlade för det mesta om orkanen Megi som var på väg mot Kina. Den var en av dom starkaste orkanerna (skulle blåsa upp till 188 km/tim) som skulle ha träffat oss i Shenzhen antingen på torsdagen eller på fredagen. Detta skulle ha tvingat skolan att stänga under dagarna, så både lärarna och eleverna hoppades som tusan att det skulle hända något spännande.

Nu blev det dock ändrade planer. Efter att ha blivit riktigt stor och stark ute i havet så begav sig orkanen Megi mot oss. I början var den klass 5 (vilket är en stor orkan), och sedan har den legat på klass 3 eller klass 4... hur som helst är den riktigt blåsig och att gå till skolan under en sån dag är helt uteslutet. (hehe!)
Under tisdagen så såg det ut som att orkanen inte skulle kunna missa oss. Den var bokstavligen på väg rakt mot Shekou, men som vanligt så svängde den lite åt höger och missade oss, vilket gjorde att alla elever var tvungna att masa sig till skolan i alla fall på fredagen.

Så här skulle orkanens väg se ut från början. Vi bor precis bakom Hongkong, så som ni kanske kan se skulle vi alltså ha varit mitt i pannkakan om allt hade gått som vi önskat.



Sedan fick jag chock beskedet på min iPhone när jag testade 3G-nätet och såg hur orkanen började svänga åt höger. Hongkong och Shenzhen är där den lilla röda stjärnan är, så det var från och med nu som vi blev oroliga om vi verkligen skulle få uppleva den där super-mega-ultra-awesome-orkanen som alla pratade om...



Sedan kom rapporten som krossade allas förhoppningar...



Jag sökte efter orkanen Megi och hittade några coola bilder på orkanen. Tänk om den här skulle ha susat över oss? Jag skulle ha stått på 29:e våningen och försökt fota hur en mega orkan med vindar på nästan 200 km/tim körde över oss... kanske nästa gång! :P


(bilden är tagen från någon kinesisk orkan-site. Så här ser orkanen Megi ut från ovan!)

En vecka på QSI!

Hej!

Då var det äntligen fredag!
den här veckan har varit riktigt jobbig. Vi har haft ovanligt mycket prov, redovisningar och essays att skriva. Dessutom ska jag göra en film till min datorkunskap tills på tisdag, så jag får börja planera imorgon. Något som jag stör mig lite på är hur strikta alla lärare är med betygen. I Biologi skulle vi skriva en labbrapport om hur pigment påverkas av alkohol och socker, vilket blev en 6 sidor lång rapport i Word med allt från grafer till små teckningar som jag ritade själv. För att få godkänt var man tvungen att få 48 / 55. Jag hade oturen att få 47 / 55, vilket ledde till att jag fick IG och får försöka göra om rapporten tills nästa vecka. Jag kommer ju i alla fall inte sitta och ha tråkigt under helgen, så på sätt och vis får jag väl tacka biologi läraren Mr. Sedlaceck på måndag. Då har vi förresten ett matteprov också, på tisdag har vi literaturprov och måste vara klar med min film, på onsdag spanska prov, på torsdag biologiprov och på fredagen avslutar vi veckan med två uppsatser och en PowerPoint presentation... så imorgon tänkte jag spendera dagen hos några kompisar! :)


ChinaWille - the Comeback!

Hej!

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag. Sanningen är att jag haft så otroligt mycket att göra, att jag mer eller mindre har glömt bort att skriva. jag spenderat hela dagar på skolan eftersom jag är med i olika klubbar, grupper, elevrådet och andra aktiviteter.
Men nu ska jag göra mitt bästa att hålla igång bloggen och inte göra er besvikna något mer! :)


Kinesisk arbetsplats

Hej!

Idag när jag var nere på mitt vanliga ställe för att köpa lite "Fried Rice" efter skolan så fick jag syn på några kineser som höll på att bygga en ny byggnad. Det som jag tyckte såg lite kinesiskt ut var att alla stod på bambupinnar och hoppade och klättrade för att komma runt. Att dom stod på några bambupinnar ett tiotal meter över marken med tunga hinkar, verktyg eller metallplåtar verkade inte störa dom ett dugg.
Det är så här man gör det i Kina!




Vietnamesiskt godis!

Hej!

När vi var i Saigon och satt på ett kaffe ställe så gick det runt en gubbe på gatan och sålde mellanmål. Det han hade var torkade bläckfiskar på pinne, och eftersom vi aldrig provat det förut, tyckte vi att vi kunde ge det en chans!
Tyvärr var det inte lika gott som det såg ut. Han tog ner en torkad bläckfisk, körde den i någon form av mixer och kryddade den lite med chili.

Vietnameserna verkar älska torkade bläckfiskar, men det är något som jag inte behöver uppleva någon mer gång!








RSS 2.0